Ustvarjalnost s stalno povezavo v svet

   Datum : 10.11.2016
   
 

Nikon z novim D5600 širi družino fotoaparatov z vgrajeno tehnologijo SnapBridge, ki omogoča fotografom, da že med fotografiranjem samodejno sinhronizirajo fotografije s pametno napravo in rezultate svoje ustvarjalnosti takoj delijo z drugimi. Nikonovi inženirji so mu namenili veliko slikovno tipalo formata DX s 24,4 milijona slikovnih točk z razponom občutljivosti ISO od 100 do 25.600 in slikovnim procesorjem Expeed 4, od profesionalnih fotoaparatov D5 in D500 pa je na zaslonu na dotik podedoval vrstico za hitro pregledovanje posnetkov in novo funkcijo za intervalne videoposnetke, s katero še tako počasno dogajanje pospešite v zaporedju dramatičnih prizorov.

 

              
   

 

 

 

Sezite še dlje z novim objektivom AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR

   Datum : 19.10.2016
   
 

Nikonov teleobjektiv AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8 formata FX, ki je prva izbira profesionalnih fotografov, je zdaj še hitrejši, lažji in bolj vsestranski. Najnovejša izvedba tega objektiva se ponaša z izboljšanim sledenjem AF in upravljanjem osvetlitve ter načinom VR SPORT za boljše rezultate pri rafalnem fotografiranju. V primerjavi s svojim predhodnikom nudi izboljšano kakovost slike od roba do roba, obenem pa je zmanjšano vinjetiranje pri bolj odprtih vrednostih zaslonke.

 

              
   

 

 

 

Obiščite največji fotografski dogodek v Sloveniji: Dan fotografije - Photokina po Photokini

   Datum : 17.10.2016
   
 

Na letošnjem dogodku Dan fotografije bodo vse največje blagovne znamke iz sveta fotografije slovenski javnosti prikazale novosti, ki so poglede plenile septembra na Photokini - največjem fotografskem sejmu na svetu. Dogodek bodo popestrila zanimiva predavanja in delavnice, med drugim bodo svoje zgodbe skozi fotografijo delili Arne Hodalič, alpinistka Vlasta Kunaver, lovec na tornade Marko Korošec in drugi. Več zaporednih slik sestavi video posnetek - praktični primer videografskega projekta bosta udeležencem predstavila direktor fotografije in režiser Darko Herič in Luka Marčetić.

 

              
   

 

 

 

Bodi zmagovalec na natečaju Nikon Photo Contest 2016-2017

   Datum : 26.08.2016
   
 

Nikon bo prijave za 36. natečaj Nikon Photo Contest 2016-2017 sprejemal od 17. oktobra 2016 do 27. januarja 2017. Eden največjih fotografskih natečajev, ki je bil ustanovljen leta 1969, bo imel letos dve novi kategoriji. Kategorija »Nikon 100th Anniversary« (Nikonova 100. obletnica) je namenjena obeležitvi 100-letnice Nikona, ki bo potekala prihodnje leto, kategorija »Next Generation« (naslednja generacija) pa je namenjena spodbujanju talenta fotografov, mlajših od 30 let.

 

              
   

 

 

 

JAZ SEM Photokina 2016: Nikon z novostmi in predavanji svetovno znanih fotografov

   Datum : 24.08.2016
   
 

Nikon bo na sejmu Photokina v Kolnu (20 - 25. september) na svojem razstavnem prostoru v hali 2.2 predstavil vse svoje najnovejše fotoaparate. Obiskovalci bodo lahko prvič v živo preizkusili pred kratkim najavljeni vstopni DSLR, Nikon D3400. Poleg profesionalnega modela formata FX, Nikon D5 in njegovega manjšega brata D500 bo za praktični preizkus na voljo tudi Nikonova prva akcijska kamera KeyMission 360. Robustno in vodoodporno 360-stopinjsko videokamero z možnostjo snemanja v formatu 4k (UHD) je Nikon najavil na letošnjem sejmu CES.

 

              
   

 

 

 

Nikonova prva super zoom teleobjektiva z brezšumnim koračnim motorčkom AF-P

   Datum : 17.08.2016
   
 

Nikon je predstavil dva povsem nova super zoom teleobjektiva NIKKOR formata DX S 70-300 mm goriščnico, enega z in enega brez tehnologije za zmanjšanje tresljajev VR. Oba samodejno ostrita s sodobnim tihim, hitrim in natančnim koračnim motorčkom AF-P. Ta se predvsem pri snemanju videoposnetkov izkaže z gladkim zveznim in neslišnim spreminjanjem točke izostritve od motiva do motiva. Tako videoposnetka ne bodo pokvarili neželeni zvoki ostrenja objektiva.

 

              
   

 

 

 

Nikon na novo organizira regionalno strukturo podružnic v Srednji in Vzhodni Evropi

   Datum : 17.08.2016
   
 

Nikon je napovedal reorganizacijo lokalnih podružnic v Srednji in Vzhodni Evropi. S 1. septembrom 2016 bo začela delovati nova družba Nikon CEE GmbH, s sedežem na Dunaju (CEE pomeni Central and Eastern Europe). Sprva bo družba prevzela Nikonove posle v Avstriji in Sloveniji, v prvi polovici leta 2017 pa bodo na družbo Nikon CEE GmbH posle prenesle tudi podružnice na Poljskem, Madžarskem in Češkem.

 

              
   

 

 

 

Nikon D3400 - prvi Nikonov D-SLR za začetnike s povezljivostjo SnapBridge

   Datum : 17.08.2016
   
 

Nikon D3400 predstavlja novo generacijo vstopnega modela Nikonovih D-SLR fotoaparatov. Od Nikonovih fotoaparatov višjega razreda prevzema preverjeno tehnologijo za povezljivost SnapBridge, s katero zagotavlja stalno in energijsko varčno povezavo fotoaparata s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom. Samodejna sinhronizacija že med samim fotografiranjem in videosnemanjem omogoča, da lahko svoje pravkar zajete fotografije in videoposnetke takoj naslednji trenutek delite s svetom.

 

              
   

 

 

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se